Välj rätt accessoarer till begravningen

På den här sidan får du många olika tips vad gäller armband och andra typer av accessoarer. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig tips på hur du kan tänka för att välja passande accessoarer när du ska på begravning.

Planera begravningen

Om en närstående har gått bort behöver du kontakta begravningsbyrån för att få hjälp med allt det praktiska. När du tar hjälp av en begravningsbyrå får du bra avlastning och kan lägga mer tid på dig själv för att du ska må bra.

Att planera en begravning tar mycket tid och energi och vad du ska ha på dig kan vara det sista du tänker på. Men för att du ska känna dig bekväm och ha lämplig klädsel behöver du planera även din klädsel för ceremonin. Många gånger har man svart, finare klädsel då det både är stilrent och en tradition. Du kan till exempel ha en klänning, skjorta eller kavaj. Men när det kommer till accessoarerna har du lite större variationsmöjligheter. Du kan till exempel bära den bortgångnes gamla armband som du fått av dem eller andra typer av smycken. Men du kan också bära stilrena smycken såsom halsband och örhängen som du köpt eller redan har hemma. Det viktiga är att du känner dig proper och bekväm och att accessoarerna matchar klädseln. Det kan till exempel vara skönt att ha på sig en ring så att du kan pilla på något under ceremonin. Sedan kan det även vara snyggt och praktiskt att bära en klocka.

kalle