För- och nackdelar med GPS

Last modified date

För dig som utövar många olika former av träning och som dessutom vill ha bättre kontroll på träningsresultatet är ett aktivitetsarmband eller en sportklocka perfekt. Klockan eller armbandet kommer att hjälpa dig med träningen med allt från pulsmätning, sömnmätning, kaloriförbrukning och mycket mer. Helt enkelt en liten personlig träningscoach på handleden. De kanske viktigaste funktionerna i en sportklocka är pulsmätaren samt GPS.

För att ha kontroll över vilken puls du har under träningen när din kropp jobbar är sportklockor utrustade med en pulsmätare. De allra flesta sportklockorna kommer att mäta din puls konstant (dygnet runt) via en inbyggd optisk pulsmätare.

Armbandet eller klockans GPS kommer att kartlägga din rörelse oavsett om du cyklar eller springer. Den kommer även att kartlägga din distans, genomsnittshastighet och maxhastighet. Din prestation kan följas i realtid av GPS:en när du lägger upp en rutt med Google Maps. Det finns många fördelar med en inbyggd GPS som dessutom inte påverkar sportklockans eller aktivitetsarmbandets storlek. En nackdelen är att priset för klockan eller armbandet kan bli högt och en annan nackdel är att den drar en hel del batteri. Alternativ till en inbyggd GPS är att skaffa ett separat GPS (tillbehör) som ansluts till ditt armband eller klocka.

ivadmin