Hur används ett aktivitetsarmband?

Last modified date

Ett aktivitetsarmband kommer att följa alla dina rörelser under hela din dag och/eller natt. Den mäter distans, antal steg, kaloriförbrukning och sömnkvalitet och överför dessa data till din dator eller smartphone och ger dig en god insyn i din hälsa. Kärt barn har många namn och aktivitetsarmband kallas för allt från smartband till träningsarmband. Oavsett namnet är ett aktivitetsarmbandet ett bra sätt att starta en sundare livsstil och för att hålla bättre kontroll på din träning och motion. Kanske man kan säga att ett aktivitetsarmband fungerar lite som en personlig hälsocoach. Många modellar har även pushnotiser som kommer att tala om för dig när du suttit stilla under en lång tid och behöver röra på dig.

Ett aktivitetsarmband har en primär funktion att mäta puls och hur mycket du motionerar, tränar och rör på dig. Det är ett enkelt och smidigt sätt att få bra kontroll över träningen och även hälsan för den delen. I dag är många aktivitetsarmband väldigt avancerade och skillnaden är därför relativt stor gällande priset beroende på vilka funktioner armbandet har. Andra skillnader är batteritid samt kompabilitet med Samsung eller Apple.

I och med att tekniken går framåt i rasande fart blir aktivitetsarmbanden mer avancerade. En del aktivitetsarmband kan bland annat användas som alarm. Antigen via armbandets egna funktion eller när du synkroniserar armbandet med alarmet i din smartphone.

Genom en app, till exempel Samsung Health kan du via Bluetooth koppla ditt aktivitetsarmband till mobilen. Många modeller av aktivitetsarmband ger möjlighet att kunna ta emot direktnotifikationer, via Bluetooth, när du får ett SMS eller ett samtal. Du kan läsa ditt SMS direkt på armbandet och kan även se vem som ringt. Det finns möjlighet att ställa in armbandet på vibration när du får ett SMS eller samtal.

En uppskattad funktion hos de avancerade aktivitetsarmbanden är att du kan spela musik, spotify, direkt från armbandet. Det innebär att du inte behöver använda mobilen för att kunna spela musik under träningen utan bara behöver använda ditt aktivitetsarmband, både bekvämt och smidigt.

Som vanligt gäller det att titta på olika saker som är viktiga. Förutom batteritid gäller det att se till att aktivitetsarmbandet är kompatibelt med det operativsystem, Apple iOS eller Android, som du använder. Idag fungerar de flesta armbanden med bägge systemen men det är alltid bra att kontrollera först.

ivadmin