Hitta rätt sportarmband

Last modified date

För dig som vill skaffa ett aktivitetsarmband eller en sportklocka kan det vara svårt att välja. Ett bra tips är att först tänka igenom hur du kommer att använda aktivitetsarmbandet eller sportklockan, vilka funktioner du verkligen behöver och hur din budget ser ut. När du känner att du har det ganska klart för dig är det alltid ett plus att läsa igenom några bäst i test som vanligtvis har god information att ge läsaren.

För att kunna välja det armband eller klocka som passar dig och dina behov bäst bör armbandet ha de funktioner som fungerar med den sport, motion eller träning som du utför.

Standardfunktionerna i ett aktivitetsarmband är bland annat puls, distans, antal steg (och kilometer) som du gått. Det finns ytterligare funktioner som du kan behöva fundera på om de är viktiga för just din träning och behov.

Passformen är viktig eftersom sensorn på aktivitetsarmbandet måste ligga nära handleden för att ge korrekta mätningar. Det är också viktigt att armbandet eller klockan sitter bekvämt på din arm och att dess längd och passform är bra för dig. Många aktivitetsarmband kan justeras och har en design för att sitta bekvämt och slätt på din handled. De flesta armband är dessutom väldigt lätta för att kunna användas under natten utan att störa din sömn.

ivadmin